Ontmoet Bram!

Wie zijn de gezichten achter DUROI People? Wij laten het je met alle plezier zien! Met vandaag in the picture: Bram van den Bergh, onze bevlogen junior HR-professional. Welke werkzaamheden voert hij uit? En waar krijgt hij nu echt energie van? Laten we het eens vragen! 

 

Hoe Bram bij ons terechtkwam, dat begon allemaal bij  Zuyd Hogeschool…

Vanuit mijn interesse in IT was ik gestart met de opleiding ICT op Zuyd Hogeschool Heerlen. Daar merkte ik in het eerste jaar dat ik meer zocht dan de hele dag achter een computer programmeren.  Het contact met mensen ontbrak heel erg. Zo heb ik geleerd dat mijn interesse ligt bij mensen en organisaties.

Toen ben ik begonnen met de opleiding People & Business Management (nu Business Studies), tevens bij Zuyd Hogeschool maar dan in Sittard. De specifieke interesse in de HR-reis van de medewerker is eigenlijk ontstaan vanuit mijn afstudeeronderzoek, waarin ik voor PDM Maastricht onderzoek heb gedaan op welke manier het onboardingproces zo efficiënt en effectief mogelijk ingericht kan worden. 

Omdat ik me verder wilde ontwikkelen op dit gebied, heb ik mezelf uitgedaagd om de master Organisation: Management, Change & Consultancy (Maastricht University) te volgen. Hierin lag de focus op het combineren van business en psychologie: business consultancy (bijv. verandermanagement, lerende organisatie) met aandacht voor het gedrag en gevoel van medewerkers.

Gedurende mijn thesisonderzoek, ben ik in contact gekomen met DUROI People en hebben we elkaar beter leren kennen. Ik ben overtuigd geraakt van de werkwijze van DUROI People en daarop zijn we de samenwerking aangegaan sinds april dit jaar.


Weg met dat slappe salesverhaal!

Ik kan me met name erg vinden in het maatwerk dat DUROI People nastreeft. Door met maatwerk in te spelen op de behoefte van de klant komen we samen tot mooie interventies en stappen we af van het klassieke salesverhaal: ‘wat wij bedacht hebben werkt en dat werkt zo voor iedereen’.

De HR-reis is voor elke organisatie anders, dat maakt het werk zo uniek en afwisselend. Daarmee nemen we meer de rol in van een HR-adviespartner en onderscheiden we ons van concurrenten die meer gebaseerd zijn op het leveren van de software. Naast de toegevoegde waarde voor de klant helpen de verschillende ideeën en inzichten ons ook om te blijven leren en ontwikkelen.

Ik houd me binnen DUROI People vooral bezig met het klantcontact en het begeleiden van de sprints, waarbij ik ook ondersteun in het implementeren van de ideeën en prototypes die daaruit voortkomen. Nu ga ik bijvoorbeeld mee naar sprintsessies om te kijken hoe dat gedaan wordt of ik ga mee naar klantgesprekken. De uiteindelijke bedoeling is om dit helemaal zelfstandig te gaan leiden. Ik vind het leuk om in contact te staan met de klant (meedenken over HR-advies, problemen oplossen, nieuwe interventies ontwikkelen) en ook potentiële klanten (in contact komen met mogelijke klanten, ons verhaal doen, in contact blijven en kijken of er een samenwerking uit kan komen). Daarnaast helpt de affiniteit met IT mij om aan de andere kant ook HR-reizen in te richten in onze applicatie, data-driven advies te geven en denk ik ook graag mee in het verbeteren van onze werkwijze.


Wat doet Bram nog meer? Naast het creëren van een unieke HR-reis?

Op persoonlijk gebied krijg ik veel energie van vrienden en familie. Ik ben graag onder de mensen en ook in voor een feestje of festival. Ondanks dat ik nu revalideer van een kruisbandblessure (veel sporten is niet altijd goed voor je 😊), kan ik mijn energie ook goed kwijt met sporten (voetbal en fitness). Op zijn tijd werkt een boek ook ontspannend. Ook vind ik het leuk om nieuwe hobby’s te proberen, met name door te veel vrije tijd tijdens corona. Ik heb nooit wat met muziek gedaan en dat vind ik best jammer. Daarom heb ik nu een gitaar aangeschaft, wie weet komt het muzikale wonder een keer naar boven in de toekomst. Ik reis tot slot graag, zo heb ik een half jaar in Kaapstad gewoond en voor corona ben ik nog een maand in Thailand geweest. Nu langzaam weer alles mag, staan Griekenland en opnieuw Thailand op de planning dit jaar. Duimen dat dit door kan gaan!


En nog even heel iets anders, waar kun je Bram eigenlijk ‘s nachts voor wakker maken?

Dat is sowieso een concert van Ed Sheeran! Vanaf dat hij begon als artiest heb ik het geweldig gevonden hoe hij alleen met een gitaar en een loop pedal zo’n goede muziek kan maken. En dan ook nog eens verschillende genres. Toen zijn tweede album uitkwam ben ik naar een concert geweest in Brussel, geweldig om mee te maken. Nu er weer albums zijn bijgekomen, is het zeker de moeite waard om nog eens te gaan!


(Remote) kopje koffie drinken met Bram om te kijken hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen in die HR-reis? Neem dan zeker contact op!

Vond je dit verhaal leuk?

Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op LinkedIn